Provencaalse lamsbout
- Frans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Stoofgerecht uit frankrijk
Ingrediënten 6 personen
1 lamsbout zonder been van 1 kg.peper,
2 theelepels provencaalse kruiden,
150 g ontbijtspek plakjes,
2 uien,
3 teentjes knoflook,
6 eetlepels olijfolie,
1 laurierblad,
6 jeneverbessen,
1 dl. rode wijn,
1 dl. bouillon.
Benodigdheden
braadpan, aluminiumfolie
Voorbereiding
Bestrooi het vlees met peper en de Provencaalse kruiden. Omwikkel het vlees met het spek en bind het met stevig garen vast. Pel en snipper de uien en de knoflook.
Bereidingswijze
Verhit 5 eetlepels olie en braad het vlees rondom lichtbruin. Bak de uien, de knoflook, het gekneusde laurierblad en de jeneverbessen even mee. Schenk de wijn en de bouillon beetje bij beetje in de pan. Stoof de lamsbout, afgedekt, in ca. 1? uur zachtjes gaar. Keer het vlees tussentijds. Laat het vlees ca. 15 minuten in folie verpakt rusten. Verwijder de kruiden en klop de rest van de olijfolie door de jus.
Serveertip
Lekker met ratatouille.