Provencaalse lamsbout

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Stoofgerecht uit frankrijk

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 lamsbout zonder been van 1 kg.
peper,
2 theelepels provencaalse kruiden,
150 g ontbijtspek plakjes,
2 uien,
3 teentjes knoflook,
6 eetlepels olijfolie,
1 laurierblad,
6 jeneverbessen,
1 dl. rode wijn,
1 dl. bouillon.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

braadpan, aluminiumfolie

Voorbereiding

Bestrooi het vlees met peper en de Provencaalse kruiden. Omwikkel het vlees met het spek en bind het met stevig garen vast. Pel en snipper de uien en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit 5 eetlepels olie en braad het vlees rondom lichtbruin. Bak de uien, de knoflook, het gekneusde laurierblad en de jeneverbessen even mee. Schenk de wijn en de bouillon beetje bij beetje in de pan. Stoof de lamsbout, afgedekt, in ca. 1? uur zachtjes gaar. Keer het vlees tussentijds. Laat het vlees ca. 15 minuten in folie verpakt rusten. Verwijder de kruiden en klop de rest van de olijfolie door de jus.

Serveertip

Lekker met ratatouille.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bimmel avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten