1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Meringue
  5. gevulde meringue

gevulde meringue

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2001

Ingrediënten 6 personen


4 eiwitten --2 tl citroensap --200gr fijne tafelsuiker --1 flesje vanille extract ----



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 C. Klop de eiwitten stijf met het sap en beetje bij beetje de suiker en het vanille extract. Klop tot de eiwitten glanzend en glad zijn. Beleg een bakplaat met bakpapier. Vorm met een opscheplepel een grote ronde vorm of maak zes kleinere. Zet de plaat ca. 1,5 uur in de oven, doe de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.---
voor de vulling bolletje
--bol roomijs met verse fruitsalade 400 gr, eventueel vanille suiker erdoor doen, geklopte room, garneren met blaadje munt.

Serveertip

Serveer de merengue met de vulling en bestrooi met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vanvessem


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vanvessem
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top