Rode linzensoep

  • Vegetarisch, Soep
  • 30-60 min.

Een vegetarische slanke soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram rode linzen,
2 uien,
1 winterwortel,
4 eetlepels olijfolie,
1,25 liter groente-of kruidenbouillon ( van tablet ),
2,5 dl melk,
zout,
versgemalen peper,
2 eetlepels citroensap,
1 theelepel paprikapoeder,
50 gram boter,
2 sneetjes geroosterd bruinbrood.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spoel de linzen in een zeef of vergiet af onder koud water. Pel de uien en snipper ze. Schrap de wortel en snijd deze in blokjes.

Bereiden.
Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en laat de wortel 5 minuten meesmoren. Voeg er de uitgelekte linzen en de bouillon aan toe. Breng de soep aan de kook, roer af en toe en kook ze zachtjes 25 a 30 minuten. Roer de melk erdoor en maak de soep op smaak met zout, peper en citroensap. Meng de paprikapoeder door de boter en presenteer deze bij geroosterd bruinbrood.

Bereidingstijd ca 40 minuten.

Bevat per persoon 340 calorieen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

verantwoord avatar
verantwoord

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten