1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Apfelstrudel
  5. apfelstrudel

apfelstrudel

Door: duitsland1

  • Duits, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-2001

Ingrediënten


2 pakjes bladerdeeg
500 g appels
wat citroensag
50 g rozijnen
50 g geschaafde hazelnoten
150 g suiker
2 TL kaneel
wat Rum



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rozijnen in de rum leggen. De appels schillen en in dunne schijven snijden en met citroensap besprenkelen. Bladerdeeg met de appels beleggen, dan de rozijnen erop verdelen, de kaneelsuiker erover strooien en tot slot de hazelnoten erover. Een laag bladerdeeg erover en in de oven bakken.
Met bijv. vanillevla een lekker toetjes. In Duitsland wordt het met vanillevla erbij zelfs als zoete hoofdmaaltijd gegeten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duitsland1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top