1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Porchetta Arosta dun Berto

Porchetta Arosta dun Berto

Door: bvdleeuw

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2001

Ingrediënten 6 personen


- 1,4 kg varkens(filet)rollade-vlees
- 1 bolletje mozarella (125 gram) in dunne plakjes
- 75-100 gram plakjes belegen goudse (of peccorino, als je die kunt krijgen)
- 150 gram katenspek
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knof
- 2 eetlepels (el) gehakte peterselie
- ? el (gedr.) rozemarijn-naaldjes
- dikke el (gedr.) salie
- ? el grof gevijzelde mosterdzaadjes
- ? theelepel (poeder)foelie
- zout en zwarte peper
- olijfolie en margarine (bratella, ook fijn)
- 2 dl. witte wijn
- opbindtouw


Verder heb je nodig


-opbindtouw
-ruime braadpan
-oven


Toscaanse varkensrollade

Ontdek meer:

Voorbereiding



1. Je hebt de slager gevraagd het vlees vast in te snijden, dan hoef je alleen nog maar te vullen.
2. Zet het vlees uit de koelkast en de zet de overige ingredienten schoon en gesneden klaar.
3. De sjalotjes (heel fijn gesneden) even licht aanfruiten tot glazig en fijngeperste knoflook erdoor roeren en nog 10 sec. mee laten fruiten. Van het vuur.
4. Rolladevlees opengooien en binnenzijde licht zouten en peperen, mosterdzaadpoeder, rozemarijn en grootste deel van de salie erop.
5. Dichtleggen met de katenspek
6. En vervolgens de kazen plus restanten salie
7. Mengsel ad 3 erover verspreiden en peterselie erover verdelen.
8. Dichtklappen en opbinden. (Hoe dat vind je in elk goed basiskookboek, en als je wel eens een touwtje om een sinterklaaspakketje hebt gebonden ben je al bij het begin. Truc: denk aan het lengtetouwtje en knoop het einde, tot slot aan het begin?)
9. Buitenzijde nog even licht zou en peper, oh ja en toen dacht ik pas aan de foelie.

Bereidingswijze


10. Grote braadpan voorwarmen, olie/margarine op temperatuur laten komen en vlees rondom dichtschroeien.
11. Dan komt het mooiste werk: gedurende 30-45 minuten vlees regelmatig draaien, bedruipen, sauslepel met wijn via de zijkant in de pan laten vloeien, af en toe ook eens wat heet (gekookt) water tot de tijd om en de wijn op is.
12. Tot slot: het boeltje even gratineren in de oven: van 10 methodes (uit basiskookboeken) de simpelste: paar el geraspte belegen kaas op het vlees strooien, dat in een vuurvast schaal is gelegd met de jus eromheen. 5 minuten onder hete gril en OPLETTEN DAT HET NIET ZWART BLAKERT!!!

Serveertip

Opdienen met een simpele tagliatella al aglio e olio (= na het koken even gesmoord in een bodempje hete olijfolie met 1 of meer tenen knoflook,naar smaak) en een groene salade of een tomaten/baslicum-salade



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bvdleeuw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top