1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Bitterkoekjes
  6. Chocoladecreme met bitterkoekjes

Chocoladecreme met bitterkoekjes

Door: henny_b_b

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2001

Ingrediënten 4 personen


200 g pure chocolade
1 1/4 dl water
50 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
2 blaadjes gelatine
rum
1/4 l slagroom
4 grote of 8 kleine bitterkoekjes


Verder heb je nodig


Schaaf
4 glazen coupes


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schaaf eerst wat van de chocolade af om later als garnering te gebruiken, leg het schaafsel apart. Breek de chocolade in stukjes en laat die in het water smelten. Roer de suiker en vanillesuiker erdoor. Week de gelatine 2 min. in koud water, knijp dan het water eruit, los de gelatine op in de warme chocolade en laat deze afkoelen. Roer er 2 el rum door. Klop de slagroom stijf, houd iets achter voor de garnering en spatel de rest door de chocolademassa. Verdeel de bitterkoekjes over de coupes, besprenkel ze met rum. Schep de creme eroverheen en zet de coupes in de koelkast. Garneer de chocoladecreme even voor het opdienen met de slagroom en het chocoladeschaafsel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top