1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. kaastaart

kaastaart

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2001

Ingrediënten 6 personen


550 gr. verse kaas philadelphia,- 2 zakjes vanillesuiker,- 5 eieren,- 250 gr. suiker,- 125 gr. boter,- 500 gr. zure room,- 250 gr. petit-beurre koekjes.


Verder heb je nodig


Springvorm van 24/26 doorsnede


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel de koekjes en meng ze met de boter en bedek hiermee de bodem van de taart- of springvorm.
meng de kaas met de eidooiers, 200 gr. suiker en 1 zakje vanillesuiker.
het eiwit stijfkloppen en door het kaasmengsel doen.
schep in de taartvorm en bak gedurende 55 min. op 180? a 200? in een voorverwarmde oven.
neem uit de oven en schep er de zure room over, gemengd met de rest van de suiker en de vanillesuiker.
plaats opnieuw in de oven gedurende 5/10 min. op 200?.
haal uit de oven, laat de taart volledig afkoelen en open dan pas de springvorm.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top