1. Home
  2. Recepten
  3. Braziliaanse keuken
  4. Churrasco van rundvlees

Churrasco van rundvlees

Door: martoni

  • Braziliaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-12-2001

Ingrediënten


Vlees wat makkelijk gaar wordt. Per 2 kg vlees: 2 uien,5 teentjes knoflook en 1 fles rode wijn,verder: laurierblad, zwarte peper, grof (zee)zout.


Verder heb je nodig


Churrasceira (soort barbeque), grote zak houtskool, aanmaakblokjes, grote spiesen.
Scherpe messen.


Churrasco wordt bereidt op een churrasceira.(speciale barbeque) Het beste is die te maken van bakstenen. Afmetingen: inwendig minimaal 40 cm diep en 50 cm breed.De lengte 50 - 100 cm afhankelijk van aantal personen die men maximaal verwacht. Die stenen moeten goed heet worden zodat het vlees ook inwendig gaar wordt. Ik heb eventueel tekeningen beschikbaar.
Om enig idee te krijgen wat churrasco in brazilië inhoud kijk maar eens op Google, link: http://images.google.com/images?hl=nl&lr=&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&rlz=1I7GGLR_en&um=1&q=desenho+churrasco&ndsp=20&imgtype=i_similar&sa=X&ei=Wyc7S5LJJcOA-QbM7cyfCQ&ct=img-sim-l&oi=image_sil&resnum=11&tbnid=RJgxluVASSzYYM:

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marinade maken van rode wijn, uiringen,geplette knoflook, geplette of grof gemalen peper, laurier. Stukken vlees van 1 tot 2 kg in marinade gedurende enige uren. Houtskoolvuur maken van minimaal 50 x 50 cm.

Bereidingswijze

Vlees uit marinade halen en aan spiesen rijgen. Rijkelijk met het zout bestrooien, het eventueel teveel aan zout kan er voor het serveren makkelijk worden afgeklopt. Spiesen op churrasceira leggen. Let op de afstand tussen gloeiende houtskool en het vlees, deze moet niet te klein zijn. Het vlees wordt gaar door de hitte, niet door schroeien.

Serveertip

Wordt geserveerd met rijst, aardappelsalade, recepten hiervoor komen later.
Spies met vlees naar bord brengen, punt in het bord zetten, (i.v.m. druppelen) en rondom plakken afsnijden, zie fotos. Daarna gaan stukken weer terug op de churrasceira om verder te roosteren, dit herhalen tot vlees op is of totdat men niet meer kan.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martoni
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top