1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Aardappel-zalmquiche

Aardappel-zalmquiche

  • Scandinavisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-12-2001

Ingrediënten


375 gram gekookte aardappelschijfjes.
Versgemalen peper en zout.
200 gram gerookte zalm.
1 kleine ui in dunne ringen.
2 eetlepels dille fijngehakt
2 eieren.
1 bekertje zure room {125 ml.}
2_ dl melk.
Nootmuskaat.
3 eetlepels.
1 eetlepel gesmolten boter



Scandinavisch kerstmenu. Bron: Planet Internet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden, en vet een lage ronde ovenschaal goed in.
Leg hierin een deel van de aardappelschijfjes en bestrooi ze met peper, leg hier op de helft van de plakken zalm de helft van de uiringen, en de helft van de dille.
Herhaal de lagen en eindig met een laag aardappelschijfjes. Klop de eieren met zure room, de melk, peper zout en nootmuskaat los en schenk dit in de schaal.
Strooi het paneermeel erover en besprenkel de bovenkant met de gesmolten boter en bak de taart 30 min in het midden van de oven gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top