Zweedse soep van gele erwten

  • Scandinavisch, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-12-2001

Scandinavisch kerstmenu. Bron: Planet Internet

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr. erwten.
2 plakken bacon van ca. 1 cm dik.
1 fijn gesnipperde ui.
2 eet lepels fijngehakte majoraan of 2 theelepels gedroogde.
1 prei in dunne ringen.
Peper, zout, en mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de erwten in een zeef onder koud stromend water en breng de erwten, de bakbacon , ui, en de helft van de majoraan met 1/2 liter water aan de kook en kook alles zachtjes in Ca. 1 uur gaar.
Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes doe het vlees terug in de pan en roer de rest van de majoraan en de prei erdoor en kook het nog 1 a 2 min. Breng de soep pittig op smaak met peper en zout en serveer de soep met mosterd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten