1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Soep
  5. Zweedse soep van gele erwten

Zweedse soep van gele erwten

  • Scandinavisch, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-12-2001

Ingrediënten


200 gr. erwten.
2 plakken bacon van ca. 1 cm dik.
1 fijn gesnipperde ui.
2 eet lepels fijngehakte majoraan of 2 theelepels gedroogde.
1 prei in dunne ringen.
Peper, zout, en mosterd



Scandinavisch kerstmenu. Bron: Planet Internet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de erwten in een zeef onder koud stromend water en breng de erwten, de bakbacon , ui, en de helft van de majoraan met 1/2 liter water aan de kook en kook alles zachtjes in Ca. 1 uur gaar.
Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes doe het vlees terug in de pan en roer de rest van de majoraan en de prei erdoor en kook het nog 1 a 2 min. Breng de soep pittig op smaak met peper en zout en serveer de soep met mosterd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top