1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Garnalen
  5. Garnalen in dille room

Garnalen in dille room

  • Scandinavisch, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-12-2001

Ingrediënten


4 personen
1 kleine komkommer.
Peper en zout.
3 blaadjes witte gelatine.
4 eetlepels medium dry sherry.
1/4 L. slagroom op kamer tempratuur.
3 eetlepels fijngehakte dille.
4 blaadjes lolo.
Tube kallas kaviaar, 200 gram roze garnalen



Scandinavisch kerstmenu, bron planet.nl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schaaf de komkommer in de lengte in dunne plakken en strooi er zout over, laat de plakken een kwartiertje liggen, vet ondertussen de taartring in. Week de gelatine CA. 5 min in koud water.
Dan dep je de komkommer droog en verwarm je de sherry. Ondertussen bekleed je de taart ring met de plakken komkommer. Als de sherry warm is doe je de gelatine blaadjes er in en los ze op.
Roer in een kom de slagroom met het gelatine mengsel, en de dille door me kaar en laat het ongeveer 10 min geleiachtig worden.
Schep de garnalen erdoor en voeg peper en zout toe. Schep het garnalen mengsel in de vorm en laat het geheel in de koelkast 1 a 2 uur opstijven.
Leg de blaadjes lolo op een platte schaal en stort de in het midden en garneer met toefjes kaviaarcreme.

Serveertip

Wijnsuggestie:
Bij dit gerecht past een Tokay pinot gris, een kruidige Elzas wijn met een bloemig bouquet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top