1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gerookte Zalmrolletjes met Paddenstoelen

Gerookte Zalmrolletjes met Paddenstoelen

Door: laura-d

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-12-2001

Ingrediënten 4 personen


1 uitje
150 gr champignons
50 gr boter
2 eetl fijngehakte dille
125 ml creme fraiche
4 eetl creme fraiche voor garnering
zout, peper
8 plakken gerookte zalm
4 takjes dille



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper het uitje. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.
Bak het uitje in een Koekenpan in een beetje boter zacht en glazig. Schep de ui uit de pan. Doe de rest van de boter in de pan en bak hierin op een vrij hoog vuur de champignons knapperig en licht bruin. Schep de champignons uit de pan. Hak ze in klein stukjes. Laat ze afkoelen en roer dan de fijngehakte dille, creme fraiche en het uitje erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Schep op elk plakje zalm iets van het paddenstoelenmengsel. Rol de plakjes op.
Leg op elk bord 2 gevulde zalmrolletjes.
Garneer het bord met een beetje creme fraiche en een takje dille.

Serveertip

Serveer er in driehoekjes gesneden warme toast bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top