1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paddestoelensaus

Paddestoelensaus

Door: henny_b_b

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-12-2001

Ingrediënten


25 g gedroogde paddestoelen
4 sjalotjes
100 g shii-take
150 g kastanjechampignons
1 1/2 dl slagroom
2 dl bouillon
1 takje tijm
4 el boter
zout
peper



Ca. 3 dl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de gedroogde paddestoelen fijn. Snipper de sjalotjes. hak de shii-take en de kastanjechampignons fijn. Breng de slagroom met de bouillon, de gedroogde paddestoelen en het takje tijm aan de kook. Zet het vur laag en laat de saus ca. 15 min. pruttelen. Bak de sjalot en de paddestoelen in de boer tot al het vocht verdampt is. Roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker bij gebakken biefstuk of entrecote.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top