Tajine met lamsvlees en sperziebonen
- Turks, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten
*1 kilogram lamsvlees in stukken*3 eetlepels olijfolie
*1 teentje knoflook fijngesneden
*? theelepel saffraanpoeder
*? theelepel gemalen komijn
*1 theelepel gemberpoeder
*2 theelepels milde paprikapoeder
*600 gram tomaten, ontveld en de zaadjes verwijderd
*750 gram sperziebonen, gehalveerd
*zout en peper
*? ingelegde citroen
*50 gram groene olijven
*3 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereidingswijze
Bak de stukken lamsvlees in de olie in de tajine rondom bruin.
Strooi de knoflook erover.
Meng de saffraan, komijn, gember en paprikapoeder en strooi de helft ervan over het vlees.
Leg de tomaten erop en strooi daarover de rest van het kruidenmengsel.
Sluit de tajine en laat het gerecht 20 minuten stoven.
Leg dan de sperziebonen in de tajine en strooi hier wat zout over.
Schenk er 5 deciliter water over, sluit de tajine weer en laat het gerecht ongeveer 1 uur stoven tot het vlees gaar is.
Voeg eventueel wat water toe als er teveel vocht is verdampt.
Voeg 5 minuten voor het einde van de stooftijd de citroen en de olijven toe.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en laat de saus eventueel iets indampen.
Bestrooi het gerecht met de peterselie.