creme brulee

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-12-2001

vlug klaar,en een heel lekker nagerechtje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2l. room
1/2 vanillestokje
6 eierdooiers
100g fijne suiker
4 koffielepels suiker om af te werken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 vuurvaste kommetjes, een pan, handklopper, houten lepel
oven

Voorbereiding

Snij met een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden.
Doe het bij de room en breng aan de kook.
Zet de pan van het vuur en laat het vanillestokje 10 minuten trekken in de room

Bereidingswijze

Doe de eierdooiers samen met de suiker in een kom en klop krachtig tot een wit schuimig mengsel (ongeveer 5min.).
Neem het vanillestokje uit de room, Breng de room weer tot tegen de kook aan.
Draai het vuur uit, giet de eierdooirs in een straaltje bij de room.
Roer met de houten lepel tot een glad mengsel.
Schenk de bereiding in een kom en zet die in een warmwaterbad tegen de kook aan op het vuur.
Roer constant met een houten lepel, tot de creme indikt.
Als u met een vinger een lijn trekt op de houten lepel, moet die lijn heel even duidelijk zichtbaar blijven; de creme is dan voldoende dik.
Verdeel de creme over 4 kommetjes en laat afkoelen
Bestrooi elke portie creme net voor het opdienen met suiker. Zet de kommetjes 2a3 minuten onder de grill.
Voor de afwerking kunt u naar keuze fijne suiker of- ook erg lekker en alvast met een kleurtje kandijsuiker nemen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten