Bloemkoolsaus

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? L Melk,
15 gr. maizena,
20 gr. boter,
1 mespuntje zout,
1 mespuntje witte peper,
1 mespuntje nootmuskaat.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 165,31 kcal
Koolhydraten 15,13 g
Eiwitten 8,54 g
Vetten 7,82 g

Bereidingswijze

Houd 2 eetl. melk achter en verhit de rest van de melk.
Maak de maizena aan met de achtergehouden 2 eetl. melk.
Voeg de aangemaakte maizena al roerend toe aan de warme melk.
Laat de saus ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de boter door de saus en blijf roeren tot deze volledig door de saus is opgenomen. Maak de saus op smaak met het zout, peper en de nootmuskaat. Alhoewel deze saus "bloemkoolsaus" heet, is deze ook heel geschikt bij andere koolsoorten en bladgroente.



Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

peuti avatar
peuti

Doorsturen

Home Recepten