Hollandaise saus

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-12-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr. boter,
2 eetl. witte - wijnazijn,
3 eierdooiers,
zout,
witte peper,
cayennepeper,
2 theel. citroensap.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de boter smelten maar niet heet worden.
Verhit in een brede pan water voor een waterbad.
Breng de wijnazijn met 2 eetl. water aan de kook en laat de vloeistof tot de helft inkoken.
Laat de vloeistof afkoelen.
Voeg de eierdooiers en wat zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
Plaats de pan in een hete niet kokende waterbad en klop de massa met een garde tot alles zich bindt.
Let op dat het water niet gaat koken, daar de saus anders schift.
Haal het eiercreme uit het waterbad.
Voeg er de gesmolten boter eerst druppelsgewijs en later met theelepeltjes tegelijk bij en blijf roeren. (Als de saus steviger begint te worden kan de boter in grotere hoeveelheden tegelijk worden toegevoegd.)
Maak de saus op smaak met het citroensap, cayennepeper en zout.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten