1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. banketstaaf

banketstaaf

Door: arvey

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2001

Ingrediënten 6 personen


500 g suiker
500 g ongezouten amandelen
4 eieren
6 - 8 plakjes bladerdeeg


Verder heb je nodig


Keukenmachine

banketstaaf
banketstaaf

Knapperig bladerdeeg gevuld met verse amandelspijs

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de amandelen met de suiker in de keukenmachine. Als de amandelen fijn zijn, 3 eieren een voor een toevoegen (laat de machine draaien)

Ondertussen het bladerdeeg tot een mooie lap van zo'n 30 cm rollen. Draai de spijs tot een rol en leg deze op het deeg. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol het deeg om de spijs.

Splits het laatste ei en klop het geel los. Bestrijk de bovenkant van de banketstaaf met het eigeel en bak de staaf in een oven van 175 graden in 20 minuten gaar.

Ik vind het altijd zonde om het eiwit van het gesplitste ei weg te gooien. Je kunt hiervan schuimpjes maken, zie hiervoor het recept.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arvey
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top