Carpaccio van rauwe gemarineerde tonijn

  • Voorgerecht
  • 0-10 min.

en gegrilde St.-Jakobsmosselen
en een licht pittige soja koriander dressing.
Kerstmenu restaurant Heerlijk, gevonden bij Planet Internet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 gr rauwe tonijn
1 citroen
1 bosje koriander
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
4 eetlepels soja saus
1 cm geschilde gember wortel
1 rode Spaanse peper
4 grote St.-Jakobsmosselen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hak de helft van de koriander fijn en doe dat ook met de gember wortel en de Spaanse peper.
Voor de marinade:
Meng nu de olijfolie, soja, de sesamolie, gehakte koriander, gember en Spaanse peper en het sap van de citroen en klop dit met een garde lichtjes zodat alle ingredienten goed zijn vermengd.
Neem nu 5 eetlepels van dit mengsel apart om later als dressing te gebruiken.
Snijd de tonijn in dunne plakken en leg ze in de marinade. Het beste resultaat krijg je als je de tonijn minimaal een uur in de marinade laat liggen.
Dep de st-Jacobsmosselen droog, verhit de grillpan en bestrijk de mosselen met wat olijfolie zodat ze niet aan de pan blijven kleven.
Grill de mosselen op hoog vuur om en om 1 minuut.
Verdeel de gemarineerde plakken tonijn over het bord, snijd de st-Jakobsmosselen horizontaal door en leg ze als een waaier in het midden van de tonijn.
Besprenkel het geheel met 1 eetlepel dressing die je apart hebt gehouden en strooi er wat grof geplukte koriander over ter garnering.

Serveertip

Een witte Loire wijn. Deze droge en kruidige wijn past goed bij de vis

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kerst_pasen_pinkster avatar

Doorsturen

Home Recepten