1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pommes 'Dauphine'

Pommes 'Dauphine'

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-12-2001

Ingrediënten 4 personen


50 gr boter
zout, witte peper
50 gr bloem, gezeefd
2 eieren
300 gr geschilde aardappels
nootmuskaat
(bieslook of tijm)
frituurolie


Verder heb je nodig


Extra nodig: spuitzak met groot gekarteld spuitmondje


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor soezenbeslag: 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen. Bloem
in eenkeer toevoegen en met houten lepel glad roeren. Op laag vuur al
roerende in a 5 minuten gaar laten worden. Van vuur af eieren een voor een
erdoor roeren.

Voor puree: in ruim water aardappels a 25 minuten koken. Pureren. Beslag en
puree mengen. Zout, peper en nootmuskaat (en bieslook of tijm) toevoegen.
Overdoen in spuitzak. Olie verhitten tot 190 C. Van puree steeds rozet op
vingertoppen spuiten en rozet in olie schuiven. Rozetten goudgeel frituren,
met schuimspaan op keukenpapier scheppen. Laten uitlekken. Direkt opdienen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top