1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Chop soy

Chop soy

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2001

Ingrediënten 4 personen


1/2 kilo chap soy ofwel tauge genoemd.
1 kleine paprika geel (zacht)
2 kleine uitjes liefst sjalotjes.
1 klein zakje versgesneden soepgroenten 200 gr.
Beetje olijfolie, peper.
2 kleine kippefilets naar keuze !
Ketjap.


Verder heb je nodig


1 wok.
1 schepspaan (voor de groenten op te "gooien")


Oosters gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kip in blokjes versnijden en eventueel al wat peper en ketjap overdoen als marinade.
Let erop dat de soepgroenten droog zijn.
(niet net gewassen) Gekochte zakjes zijn over het algemeen hygienisch gewassen en verpakt. (snel en makkelijk dus).
Paprika en uien versnipperen (grote stukjes).

Bereidingswijze

We zetten de wok op een hoog vuur en doen daar de versneden uien in samen met de kippeblokjes. Dit onder snel sauteren garen, en vervolgens de soepgroenten mee sauteren.
enkele minuten later de chop soy de kleine versneden paprika en ketjap toevoegen (enkele soeplepels). De chop soy mag zeker niet platgestoofd worden, hij moet knisperig blijven ! (proef en test intussen)!!!

Serveertip

Serveer dit gerecht met nasi of gewone gekookte rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spacecow79


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spacecow79
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top