Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. gnocci met pestokip

gnocci met pestokip

Door: stephanierumping

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-12-2001

Ingrediënten 2 personen


1 Pak Gnocci (pasta-afdeling AH)
olijfolie (extra vergine)
350 gr. Kipfilet (eventueel al in reepjes gesneden)
1 gele paprika
1 rode paprika
8 zongedroogde tomaatjes in olie
1 pakje strooiaroma, (tuinkruiden van knor)
knoflookpoeder
groene pesto ca 6-7 eetlepels nodig


Verder heb je nodig


Koekepan en een flinke pan om de gnocci in te koken


Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet flinke pan met ruim water op t vuur en voeg een scheutje olijfolie en wat zout toe.
Snijd ondertussen kip in reepjes en de paprika met de zongedroogde tomaatjes in blokjes

Bereidingswijze

Als het water kookt, doe dan de Gnocci erbij. (let goed op: Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven! Dit duurt ca. 8 minuutjes, ondertussen kan je kip klaarmaken.) Als de Gnocci gaar zijn direct afgieten en er wat pesto naar smaak doorheen mengen. (houd warm in de pan met deksel)

Neem de in reepjes gesneden kip, vermeng deze in een kom met de pesto, 3 theelepels knoflookpoeder (of meer!) en 2 theelepels strooiaroma. Eventjes laten intrekken. Doe ondertussen de paprika in de pan met een beetje olijfolie en bak op laag vuur, tot de paprika iets zachter wordt, neem dan uit de pan.
Schroei vervolgens de kip in de pan, onderwijl je goed roert, op hoog vuur in 2 minuten dicht, daarna nog ca 5 minuutjes op laag vuur tot de kipreepjes gaar zijn.(proef even voor de smaak!)

Verdeel de Gnocci over de borden, geef hierover de paprika, de zongedroogde tomaatjes en de kip. Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stephanierumping
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top