1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. mostarda di cremona

mostarda di cremona

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-12-2001

Ingrediënten


300gr.peren-200gr.quinces-150gr.kersen-200gr.abrikozen-200gr.vijgen-200gr.perziken-3el.gekneusd mosterdzaad-800gr.suiker-1/2ltr.witte wijn azijn.


Verder heb je nodig


Kookpan-steelpan-zeef-wekfles of grote pot.
Alles in eetbare stukjes snijden


Jaren naar lopen zoeken.Bijna niet te krijgen.Heerlijk voor de Kerstmaand.Nu maak ik 't zelf.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit.95 liter water en bij aanvang borrelen
suiker erin strooien.Alle suiker gesmolten, quinces erin-20min.sudderen, dan de peren,perziken,abrikozen,kersen en vijgen met tussenpozen van 5 minuten.Nog 10 minuten en laten afkoelen.

Bereidingswijze

Steelpan;verhit azijn,roer de gekn.m.zaadjes erin.Af laten koelen.
Haal vruchten eerst uit de siroop en doe in wekfles.Vermeng siroop met gezeefde azijn.
Giet dit mengsel over fruit in pot.Goed afsluiten en in de ijskast.Weekje laten staan.

Serveertip

Serveer op apart schaaltje/kommetje bij wild.
Ook lekker bij varkens- en rundvlees.Niet zo geslaagd bij gevogelte of vis.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flavourboy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flavourboy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top