1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Gelakte varkensrollade gevuld met pruimen

Gelakte varkensrollade gevuld met pruimen

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-12-2001

Ingrediënten 4 personen


Ca. 800 g varkensfricandeau (of -filet)
? zout en peper
? 1 kleine appel
? 10 gewelde pruimen zonder pit (zakje a 250 g, AH)
? 1 eetlepel citroensap
? 40 g boter of margarine
? 1 1/2 droge witte wijn
? 1 dl vleesfond (pot a 380 ml)
? 1 dl slagroom
? 1 eetlepel pruimenconfiture (pot, Bonne Maman)
? 1/2 eetlepel appelstroop
? 1 eetlepel maizena

? rollade (opbind)touw
? keukenpapier
? aluminiumfolie
? lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter



Zweeds kerstmenu volgens Allerhande

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees droogdeppen met keukenpapier. Vlees aan brede kant met scherp mes opensnijden tot dunne (1 a 1 1/2 cm) platte lap. Bestrooien met zout en peper. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden. In kom appel, pruimen en citroensap door elkaar scheppen. Vlees beleggen met pruimenmengsel en oprollen tot rollade. Met keukentouw rollade 1 keer in lengte en 3 keer in de breedte dichtbinden.

Bereidingswijze

In braadpan boter verhitten en rollade rondom bruin bakken. Vlees met deksel schuin op pan in ca. 50 minuten zachtjes gaar braden. Rollade in ovenschaal leggen en afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten laten rusten. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Wijn, vleesfond en slagroom door bakvet roeren en zachtjes laten koken tot een mooie jus, aanbaksels losroeren. Jam erdoor roeren. Rollade aan bovenzijde bestrijken met appelstroop en ca. 5 minuten onder hete grill zetten. Intussen in kopje maizena met 3 eetlepels water gladroeren en hiermee saus licht binden. Op smaak brengen met zout en peper. Touw van rollade verwijderen en rollade in 8 plakken snijden. Iets saus erover scheppen, rest apart erbij serveren. Serveren met rode kool en gebakken krieltjes met dille.


Bevat per eenpersoonsportie:
energie 490 kCal - eiwit 48 g
vet 23 g - koolhydraten 22 g

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top