1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Gravad lachs gemarineerd in dille

Gravad lachs gemarineerd in dille

  • Scandinavisch, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-12-2001

Ingrediënten 4 personen


2 Schotse zalmhaasjes of zalmfilets (a 200 g)
? 1 zakje verse dille (15 g)
? 1 theelepel witte peperkorrels
? 1 eetlepel grof zeezout
? 1 1/2 eetlepel suiker
? 1 eetlepel mosterd
? 1 eetlepel witte-wijnazijn
? 3 eetlepels zonnebloemolie

? plasticfolie
? keukenpapier
? aluminiumfolie



Zweeds kerstmenu volgens Allerhande

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zalm controleren op graatjes. Van dille 2 a 3 takjes bewaren, rest grof hakken. Peperkorrels (in vijzel of met bolle kant van lepel) fijnstampen. In kommetje zout, peper en 1 eetlepel suiker mengen. Zalm aan een kant bestrooien met dille en vervolgens met zoutmengsel. Een stuk zalm met dillekant naar boven in diepe kom leggen. Andere stuk zalm met dillekant naar beneden erop leggen. Vis afdekken met folie. Bord met zwaar gewicht, bijvoorbeeld stenen of conservenblikken (ca. 1 1/2 kilo) erop zetten. Schaal max. 3 dagen in koelkast plaatsen. Vis elke 12 uur keren en vrijgekomen vocht erover scheppen.

Bereidingswijze

Rest van dille heel fijn hakken. In kom mosterd, rest van suiker, azijn, olie en dille tot sausje kloppen. Zalm droogdeppen met keukenpapier en met scherp mes in dunne plakken snijden. Zalm op vier borden uitspreiden en saus erover druppelen. Serveren met (saffraan)broodjes.


Bevat per eenpersoonsportie:
energie 315 kCal - eiwit 20 g
vet 24 g - koolhydraten 6 g

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top