Wafels (ongeveer 80 stuks)
- Duits, Banket
- 10-20 min.
Dit is een heel oud familie recept.
2kilo patentbloem, 1500gram witte basterdsuiker,10 zakjes vanille suiker, 1 eetlepel maagzout verkrijgbaar bij drogisterij, daardoor zijn de wafels langer houdbaar, 1 eetlepel zout, 10 eieren, 3 pakjes boter liefs bleuband, 1,5 liter melk.
Doe de bloem zeven in een grote kom, voeg toe basterdsuiker,maagzout, zout en de eieren, laat de boter op een klein vuurtje smelten samen met de vanille suiker.
voeg daarna boter enzv. toe aan de rest, goed doorroeren met de mixer tot een soepel deeg. En dan de wafels goudbruin bakken in een wafelijzer. Dze wafels zijn zachte wafels en heel goed in te vriezen, dus lekker en makkelijk. veel succes een keer geproeft dan zul je ze vaker maken.
Ingrediënten
2 kilo patentbloem, 1500 gram witte basterdsuiker, 10 zakjes vanille suiker, 1 eetlepel maagzout, 1 eetlepel zout, 10 eieren, 3 pakjes boter bij voorkeur bleuband, 1,5 liter melk.Benodigdheden
Wafelijzer.Serveertip
Heerlijk bij de koffie of thee, en kinderen zijn er dol op.