Wafels (ongeveer 80 stuks)

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.

Dit is een heel oud familie recept.
2kilo patentbloem, 1500gram witte basterdsuiker,10 zakjes vanille suiker, 1 eetlepel maagzout verkrijgbaar bij drogisterij, daardoor zijn de wafels langer houdbaar, 1 eetlepel zout, 10 eieren, 3 pakjes boter liefs bleuband, 1,5 liter melk.
Doe de bloem zeven in een grote kom, voeg toe basterdsuiker,maagzout, zout en de eieren, laat de boter op een klein vuurtje smelten samen met de vanille suiker.
voeg daarna boter enzv. toe aan de rest, goed doorroeren met de mixer tot een soepel deeg. En dan de wafels goudbruin bakken in een wafelijzer. Dze wafels zijn zachte wafels en heel goed in te vriezen, dus lekker en makkelijk. veel succes een keer geproeft dan zul je ze vaker maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 kilo patentbloem, 1500 gram witte basterdsuiker, 10 zakjes vanille suiker, 1 eetlepel maagzout, 1 eetlepel zout, 10 eieren, 3 pakjes boter bij voorkeur bleuband, 1,5 liter melk.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wafelijzer.

Serveertip

Heerlijk bij de koffie of thee, en kinderen zijn er dol op.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

voepie16 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten