Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Warme, gekruide, echte chocolademelk

Warme, gekruide, echte chocolademelk

Door: mrs-santa

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2001

Ingrediënten


1 l. volle melk1/2 theel. kaneelpoeder4 kardemonpitten,
gekneusd350 gr goede melkchocolade100 gr. dikke, geklopte room
2 eetl. geraspte pure chocolade, voor garnering


Warme, gekruide, echte chocolademelk
Warme, gekruide, echte chocolademelk

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schenk de melk in een grote pan en doe er de kaneel en kardemonpitten
bij.Laat het langzaam warm worden.Breek de melkchocolade in stukjes
boven de melk en breng het langzaam, onder af en toe roeren aan de kook
tot de chocolade gesmolten is.

Bereidingswijze

Vis de kardemonpitten eruit en gooi ze weg.Schenk de hete chocolade
melk in grote kommen en schep op elke kop een grote lepel van de geklopte
room.Bestrooi die met de geraspte chocolade en serveer.

Serveertip

Lekker na een wandeling tijdens de kerstdagen, maar ook op andere koude
winterdagen.Prettig kerstfeest!Recept: Ainsley Harriott



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrs-santa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top