Kangoeroe biefstuk met gecarameliseerde ananas met portsaus

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-12-2001

Iets heel speciaals op tafel. Mijn gasten vroegen meteen het recept. TOPPIE dus!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kangoeroe biefstukjes,
8 ananasschijven,
peper en zout,
75 gram boter,
4 eetlepels suiker,
1 eetlepel sojasaus,
6 eetlepels port,
half bouillonblokje,
als nodig wat allesbinder.
sap van de ananas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Sap van ananas, sojasaus met peper en zout en een half bouillonblokje en de port samen in een pan aan de kook brengen en wat inkoken.
Verhit de resterende boter en bak hier in de biefstukjes tot ze mooi bruin zijn. Ca. 3 minuten aan elke zijde. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Karameliseer de suiker zachtjes in de boter en schep de ananasschijven er in. Laat ze aan beide kanten kleuren.

Bron

Niet bekend

Serveertip

Leg op bord 2 ananasschijven met daartussen een kangoeroebiefstukje. Garneer het bord met wat saus.
Mijn gasten vonden het echt geweldig.

Laatste reacties

katjamooij avatar
katjamooij 22-02-2009

Bedankt voor dit recept, het is een echte aanrader. Ik heb het recept al meerdere malen gemaakt, omdat familie en vrienden steeds vragen of ik het voor hen wil maken. Probeer het ook eens met andere vleessoorten bv runder biefstuk, varkenshaas, etc. Zoals ik heb geprobeer voor mijn hoogzwangere zus, voor haar heb ik het gemaakt met varkenshaas. Iedereen was helemaal in zijn nopjes. Ondertussen is zij bevallen van een prachtige dochter, dus vanavond staat er kangoeroe op het menu. M.vr.gr. Katja

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 24-01-2009

Dit recept ziet er echt als een TOPPIE uit, dus neem ik het graag van je mee. Bedankt en een fijn weekend gewenst...Groetjes Margrit

nien37 avatar
nien37 12-01-2007

Het was echt heerlijk, bedankt voor dit makkelijk te bereiden recept, groet, Nien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten