Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Biefstuk
  5. Kangoeroe biefstuk met gecarameliseerde ananas met portsaus

Kangoeroe biefstuk met gecarameliseerde ananas met portsaus

Door: marianneoud

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-12-2001

Ingrediënten 4 personen


4 kangoeroe biefstukjes,
8 ananasschijven,
peper en zout,
75 gram boter,
4 eetlepels suiker,
1 eetlepel sojasaus,
6 eetlepels port,
half bouillonblokje,
als nodig wat allesbinder.
sap van de ananas



Iets heel speciaals op tafel. Mijn gasten vroegen meteen het recept. TOPPIE dus!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sap van ananas, sojasaus met peper en zout en een half bouillonblokje en de port samen in een pan aan de kook brengen en wat inkoken.
Verhit de resterende boter en bak hier in de biefstukjes tot ze mooi bruin zijn. Ca. 3 minuten aan elke zijde. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Karameliseer de suiker zachtjes in de boter en schep de ananasschijven er in. Laat ze aan beide kanten kleuren.

Serveertip

Leg op bord 2 ananasschijven met daartussen een kangoeroebiefstukje. Garneer het bord met wat saus.
Mijn gasten vonden het echt geweldig.

Bron

Niet bekend



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top