Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Leberknodelsuppe

Leberknodelsuppe

Door: jpjvdberg

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2001

Ingrediënten 4 personen


75 gram kalfslever, 4 eetlepels kruim van witbrood, 1 theelepel maizena, 15 gram gesmolten boter, 1 losgeroerd ei, zout en peper, 1 mespunt gedroogde tijm, 1 theelepel gehakte peterselie, 1 bosuitje, 12/ liter kalfsbouillon, 1 1/2 eetlepel fijngesneden bieslook.



Soep met leverballetjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de lever in stukken en leg ze in de mengkom van de foodprocessor. Maal de lever ragfijn. Voeg broodkruim, maizena, boter, 1 1/2 eetlepel ei, zout, peper, tijm, peterselie en bosuitje toe. Laat de machine dan nog zolang draaien, tot alles goed is gemengd. Schep het mengsel in een kom en laat het een half uur in de koelkast staan. Vorm kleine balletjes van het mengsel. Breng intussen de helft van de bouillon aan de kook. Voeg de balletjes toe en houd alles 6 a 7 minuten tegen de kook aan. Schep de balletjes uit de pan. Zeef de bouillon. Breng de gezeefde bouillon samen met de rest van de bouillon aan de kook. Verdeel de leverballetjes over voorverwarmde diepe borden of kommen. Schenk de hete bouillon erbij en strooi er bieslook over.

Serveertip

Geef er kleine harde broodjes bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top