Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Antiliaanse keuken
  4. Arubaanse kroketjes

Arubaanse kroketjes

Door: vergaarbak

  • Antiliaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-12-2001

Ingrediënten


500 gr mager rundergehakt
500 gr tarwemeel
1 struik bleekselderij
2 blikjes gevaporiseerde volle melk (*)
1 klein flesje aroma ("Maggi")
3 eieren
paneermeel
2/3 pakje margarine of roomboter
5 grote uien
2 a 3 Madam Jeanet pepers (naar smaak)

(*) blikje 170 gram Friesche Vlag



50 stuks, als vervanging voor het gehakt kun je ook gekookte, geplozen kip nemen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als vervanging voor het gehakt kun je ook gekookte, geplozen kip nemen.

Bereidingswijze

Uien, bleekselderij (met blad en al) en pepers fijnmaken met de
keukenmachine. Tevens het flesje aroma toevoegen. Boter smelten in een pan
(niet bruin laten worden) en daarna de gemalen groenten toevoegen. Het
geheel aan de kook brengen en dan de melk toevoegen. Opnieuw aan de kook
brengen en ongeveer 10 minuten op een laag pitje laten doorkoken. Intussen
het gehakt in een zeef onder een straal koud water spoelen zodat het loskomt
van elkaar. Daarna in de pan bij de rest toevoegen. Als het geheel gaar is
de tarwemeel er doorheen mengen (dit gaat prima met een Mixer met een paar
deeghaken). De pan van het vuur nemen en afdekken met huishoudfolie om
velvorming te voorkomen. Als alles is afgekoeld de eieren klutsen en van het
deeg kroketjes draaien. Arubaanse kroketjes zijn dunner dan de standaard
Nederlandse kroket, circa 2/3 dikte. Deze haal je door het geklutste ei en
daarna door het paneermeel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vergaarbak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top