Venkelsoep
- Italiaans, Voorgerecht
- 30-60 min.
Warm voorgerecht in bv. een Italiaans kerstmenu.
Venkel smaakt nogal sterk anijs-achtig, deze soep is omdat de venkel een half uur gekookt wordt echter heerlijk zacht van smaak.
Ingrediënten 2 personen
1 venkelknol in stukjes van 1 cm gesneden, bewaar eventueel het groene loofals garnering bij het opdienen
1 geperste teen knoflook
1 kleine ui, fijngesneden
oregano
1 liter groentebouillon
tabasco, peper, zout
Benodigdheden
Recept van Tertia / degroenteboer@smartgroups.comVoorbereiding
Je kunt de soep van te voren maken en dan weer opwarmen.
Bereidingswijze
Fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten. Doe de groentebouillon erbij en
de venkel, laat de venkel op een zacht vuur in ongeveer een half uur zacht
koken. Breng dan de soep op smaak met peper, zout, de oregano (of andere
italiaanse tuinkruiden die je lekker vindt) en tabasco.
Serveertip
Bij het opdienen kun je er een bruscetta indoen met wat gesmolten kaas.