Venkelsoep

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Warm voorgerecht in bv. een Italiaans kerstmenu.
Venkel smaakt nogal sterk anijs-achtig, deze soep is omdat de venkel een half uur gekookt wordt echter heerlijk zacht van smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 venkelknol in stukjes van 1 cm gesneden, bewaar eventueel het groene loof
als garnering bij het opdienen

1 geperste teen knoflook

1 kleine ui, fijngesneden

oregano

1 liter groentebouillon

tabasco, peper, zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Recept van Tertia / degroenteboer@smartgroups.com

Voorbereiding

Je kunt de soep van te voren maken en dan weer opwarmen.

Bereidingswijze

Fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten. Doe de groentebouillon erbij en
de venkel, laat de venkel op een zacht vuur in ongeveer een half uur zacht
koken. Breng dan de soep op smaak met peper, zout, de oregano (of andere
italiaanse tuinkruiden die je lekker vindt) en tabasco.

Serveertip

Bij het opdienen kun je er een bruscetta indoen met wat gesmolten kaas.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

soep_van_cris avatar
soep_van_cris

Doorsturen

Home Recepten