ossenhaas in rode wijn fondue

  • 0-10 min.


calorie-arm -snel klaar

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg ossenhaas {desgewenst gemengd met varkenshaas,kalshaas,of kipfilet
verse groene kruiden en blaadjes sla om te garneren
3 middel grote uien
50 gr. boter
1/2 l. rode wijn
1/2 l. droge rosewijn
zout en versgemalen peper
korianderpoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snijd het drooggedepte vlees in niet te grote plakken van 1/2 cm.dik
leg de gewassen en drooggeslagen slabladeren en kruiden
met het vlees decoratief op een schaal
snipper de gepelde uien
verhit de boter op het vuur in de fonduepan
en fruit de ui al roerend glazig
blus af met de wijn en breng op smaak met zout en peper en korianderpoeder
laat zonder deksel op de pan ca. 10 min. koken
houd aansluitend warm op een rechaud

Bereidingswijze

aan tafel worden de plakjes vlees in de rode wijn gedaan en er
samen mer de uiensnippers met een netje uitgevist

Serveertip

passende bijgerechten
uienbrood,gemengde salade,groente in zoetzuur en sausjes naar smaak

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kuyerelfrink avatar
kuyerelfrink

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten