Kerstdessert

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-12-2001

Een lekkere chocolade mouse met kerstboompjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Mousse

5 dl Grandessert Chocolade Mousse

20 g sinaasappelcompound

15 g Cointreau


Kerstboompjes

75 g eiwit

75 g suiker

25 g boter

45 g bloem

25 g pure couverture, gesmolten

0,5 dl Grandessert Vanille Saus

0,5 dl Grandessert Chocolade Saus


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voorbereiding

Doe de Chocolade Mousse in een planeetmenger en klop de mousse op de hoogste stand op (gedurende 8 a 12 minuten).


Spatel de sinaasappelcompound samen met de Cointreau door de opgeslagen mousse en schep deze in een schaal.


Plaats de mousse minimaal 2 uur in de koeling.

Doe het eiwit met de suiker in een kom en roer het geheel totdat de suiker opgelost is, spatel dan de boter samen met de bloem erdoor en plaats het beslag in de koeling. Maak een sjabloon van een kerstboompje en strijk hier het beslag in op een ingevette bakplaat. Maak zo 30 kerstboompjes, garneer de kerstboompjes met behulp van een kornetje met wat gesmolten couverture. Bak de kerstboompjes af op 175?C in een voorverwarmde oven gedurende ca. 6 minuten. Haal ze warm van de bakplaat af en laat ze afkoelen.


Bereidingswijze

Bereiding

Spuit op elk bord een mooie rozet van de Chocolade Mousse en zet hier voorzichtig drie kerstboompjes tegenaan.


Plaats de kaarsjes bovenop de Chocolade Mousse en lepel de twee sauzen er speels omheen. Steek de kaarsjes aan en serveer direct.


Laatste reacties

miran avatar
miran 16-12-2004

en eh, pure couverture?

miran avatar
miran 16-12-2004

Wat is Sinaasappelcompound???

michielo avatar
michielo 28-12-2001

Geen makkelijk gerecht om te maken maar als je dan voor elkaar hebt dan is het echt heerlijk. Het was voor ons een geslaagde afsluiting van een fantastisch kerstdiner...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten