1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appel

Appel

Door: remy85

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2001

Ingrediënten 4 personen


250 g zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 1 theel. kaneel, 1 ei, 2 dl. melk, ? dl. bier, 2 appels, 1 eetl. gembernat, 50 g boter of margarine, (bruine basterdsuiker).



12 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel in een kom doen.
In het midden een kuiltje maken en hierboven het ei breken.
Al roerende melk, gembernat en bier toevoegen.
Blijven roeren tot je een glad beslag hebt.
De appels schillen en boven het beslag raspen.
Dit alles goed vermengen.
Een bord voorverwarmen.

Bereidingswijze

In een koekenpan 2 eetl. boter verhitten.
Met een kleine soeplepel 4 kleine porties beslag in de pan gieten.
Bak ze op matig vuur bruin keer ze en bak de andere kant ook bruin.
Leg ze dakpansgewijs op het voorverwarmde bord.
De andere pannenkoekjes op dezelfde manier bakken, steeds een klontje boter toevoegen.

Serveertip

Lekker met suiker.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top