1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rode kool
  6. rode kool met gebakken appel

rode kool met gebakken appel

Door: smullen-met-de-kerst

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2001

Ingrediënten 4 personen


1 pak rode kool met appeltjes (diepvries)
1 goudrenet
1 el citroensap
2 el boter of margarine
3 el cranberrycompote



Ontdek meer:

Voorbereiding

Rode kool in pan doen. Appel wassen (niet schillen) en in vieren snijden. Klokhuis verwijderen. Appelparten in schijven snijden. Besprenkelen met citroensap.

Bereidingswijze

Schaal voorverwarmen. Rode kool volgens gebruiksaanwijzing verwarmen op verpakking.
Intussen in koekenpan boter smelten. Schijfjes appel in ca. 3 minuten zachtjes lichtbruin bakken, halverwege keren.
Cranberrycompote door rode kool scheppen. Overdoen in schaal. Appelschijfjes erop leggen.
Serveren bij varkenshaasjes met geitenkaas en cranberrysaus.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top