1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. aardappelpuree

aardappelpuree

Door: arvey

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kilo kruimige aardappelen
? 350 ml (volle) melk
50 gr roomboter
peper
zout
nootmuskaat



Een heerlijk romige aardappelpuree.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook deze in 20 minuten gaar. Giet het kookvocht af en voeg de boter toe. Mix de aardappelen met een handmixer kapot en voeg beetje bij beetje de melk toe. Dit luistert nauw; te veel melk maakt de puree te papperig.
Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arvey
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top