**FALAFEL**
- Joods, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Super lekkere vegetarische balletjes voor in een pita... komt uit de Joodse keuken.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 blik kikkererwten of 500 gr. geweekte kikkerwerwten(ca. 2oo gr. rauw)... bosje peterselie... 2 tenen knoflook... 4 eetlepels bloem... 2 theelepels bakpoeder... 2 theelepels gemalen komijn(djinten)... 1.5 theelepel gemalen koriander... chilipoeder... citroensap...zout... (kruiden en specerijen kunnen naar smaak worden toegevoegd)Bereidingswijze
Kikkererwten nacht laten weken...of anders uit blik laten uitlekken en in de keukenmachine doen... blaadjes peterselie van de steeltjes halen... dit samen met de knoflook, komijn, koriander, wat chilipoeder, citroensap, zout, bakpoeder en bloem bij de kikkerwten doen en dit alles tot een gladde massa pureren...
Van de Falafelpuree balletjes draaien (grote=gelijk aan een bitterbal)... Frituurpan of olie verhitten tot 160 graden... Balletjes(in porties) ca. 5 minuten frituren tot ze een mooie lichtbruine kleur hebben... laten uitlekken op keukenpapier.
Serveertip
Serveren in een pita... lekker met o.a. goemoes... koolsalades... olijven... sambal... gemarineerde uien... komkommersalade en tomatensalade... eingelijk met alle salades en sauzen!!!