Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Lamsschenkel

Lamsschenkel

Door: diner-idee

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-12-2001

Ingrediënten


500 gram lamsschenkel
2 uien
1 winterwortel
1 prei
2 stengels bleekselderij
5 takjes peterselie
5 takjes selderij
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
100 gram cantharellen of shiitake
4 takjes rozemarijn
peper en zout



Door de vele groenten, kruiden en de cantharellen zet je een heerlijk geurige bouillon op tafel. Licht verteerbaar, dus heel goed te serveren bij een diner met meerdere gangen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de schenkel in een grote pan en giet er 2 liter koud water op. Breng dit aan de kook en haal het schuim eraf. Maak de uien, winterwortel, de prei en de bleekselderij schoon en snij ze in grote stukken. Doe de groenten in de bouillon. De peterselie, selderij, de ongepelde teentjes knoflook en de laurierblaadjes bij de bouillon doen. Opnieuw aan de kook brengen en zonder deksel zachtjes ca. 4 uur laten trekken.
Dan de bouillon zeven door een schone theedoek boven een andere pan. De bouillon laten afkoelen en het vet eraf scheppen.
De cantharellen schoonmaken en in plakjes snijden en samen met de rozemarijn bij de bouillon doen en deze tegen de kook aan brengen.
Op een laag vuur nog 10 minuten zachtjes laten trekken. De bouillon op smaak brengen met peper en zout.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diner-idee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top