1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Beenham met ananas en rozemarijnsaus

Beenham met ananas en rozemarijnsaus

Door: astrid_e

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2001

Ingrediënten 6 personen


1 Amerikaanse beenham van ruim een kilo
50 gr. boter
1 el. gedroogde rozemarijn
1 dl droge witte wijn
1.5 dl kookroom
peper en zout
6 plakken ananas uit blik



Een lekker recept uit de boodschappen van Hoogvliet.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Verwijder de verpakking van de beenham.
Verhit de boter in een Braadpan en bak hierin de beenham rondom aan.
Leg de ham in een braadslee en dek deze af met aluminium folie en zet het vlees 35 minuten in het midden van de oven.
Roer de rozemarijn en de wijn en de kookroom door het bakvet, laat dit tot saus dikte inkoken en voeg peper en zout naar smaak toe.

Bereidingswijze

Prik de ananas plakken aan het einde van de oven tijd op de beenham.
Giet er een beetje saus over en gebruik de rest als garnering.

Serveertip

Snij de ham aan tafel. Lekker met krieltjes en brocolie.
Het is ook heerlijk om de ham de laatste 10 minuten te bestrijken met honing.
Dit voor een lekkere zoete smaak.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astrid_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top