1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Bisque de homard

Bisque de homard

Door: broderieanglaise

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2001

Ingrediënten 4 personen


2 kreeften (van 450 g)
2 wortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
40 g tomatenpuree
4 cl olijfolie (extra vierge)
5 eetlepels cognac
5 dl wijn (wit/droog)
15 dl visfumet
1 theelepel kerriepoeder
peper
zout



Keizer van de soepen, voor een feestelijke gelegenheid.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze





De levende kreeft met de kop naar beneden onderdompelen in de kokende visfumet en gedurende een kwartiertje laten koken.

Ondertussen de groenten fijnsnijden en samen met de knoflook even fruiten in olijfolie. Vervolgens de tomatenpuree en het kerriepoeder toevoegen.

De gekookte kreeft uit de fumet halen en het vlees losmaken uit het karkas. Het vlees kan samen met de bisque worden opgediend of kan worden bewaard voor een andere bereiding.

Het karkas fijnstampen in een vijzel. In een pan de resterende olie verhitten en er de fijngestampte schaal in aanstoven. Flamberen met cognac. Het geheel overscheppen in een grote soeppan en mengen met de gestoofde groenten.

De bereiding overgieten met de fumet waarin de kreeft gekookt werd en de witte wijn. Gedurende ongeveer 20 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje en dan door een fijne puntzeef halen.

De bisque weer aan de kook brengen en kruiden met peper en zout. Eventueel verder afwerken met een beetje opgeklopte room en een nootje boter.




Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van broderieanglaise
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top