1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf bourguignon
  6. Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Door: bascha

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-12-2001

Ingrediënten 6 personen


300 gram sjalotjes,
1 kleine winterwortel,
1 kilogram sukadelappen,
zout, peper,
2 el olijfolie,
75 gram boter,
200 gram magere spekblokjes,
? liter rode wijn (Bourgogne),
4 el bloem,
1 vleesbouillontablet,
1 tl tijm,
1 teentje knoflook,
1 doosje diepvries erwten,
1 bakje champignons,
6 takjes peterselie,
5 el zilveruitjes.


Verder heb je nodig


Grote braadpan, schuimspaan, knoflookpers,


Franse vleesschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een dag van te voren:
Uien pellen. Wortel schrappen en wassen. Uien en wortel in stukjes snijden. Vlees in blokjes van ? 2 x 2 cm snijden en bestrooien met zout en peper. In grote braadpan olie en 50 gram boter verhitten. Spek en uien ? 5 minuten bakken. Af en toe omscheppen. Met schuimspaan uit pan op bord scheppen. Aan bakvet vlees toevoegen en in ? 5 minuten rondom bruin bakken. In steelpan wijn verwarmen. Over vlees bloem strooien. Toevoegen: 2 dl warm water, wijn, spek, wortel, bouillontablet en tijm. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Met deksel op de pan in ?2 uur gaar stoven. Intussen champignons schoonvegen. Grote halveren. In kopje peterselie fijnknippen. In koekenpan 25 gram boter verhitten. Champignons in ? 5 minuten bruin bakken en doperwten toevoegen. Daarna door vleesmengsel roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen.

Bereidingswijze

Vleesmengsel in ? 5 minuten door en door heet laten worden. Af en toe omscheppen. Zilveruitjes toevoegen. Even mee laten verwarmen. Overdoen in schaal. Peterselie erover strooien.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen, maar ook met in stukken gescheurd stokbrood of rijst. Serveer met een groene salade voor de frisse component.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bascha
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top