1. Home
  2. Recepten
  3. Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Door: pams-sauzen

  •  , Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2001

Ingrediënten


1 grote lepel gehakte sjalotjes
2 eetl gehakte kervel
2 eetl gehakte dragon
1 takje tijm
een stukje laurierblad
1/2 dl azijn
1/2 dl witte wijn
zout en peper
125 gr koude boter
2 eidooiers
snufje cayennepeper
beetje citroensap



Een heel mooi recept al zeg ik hetzelf

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe in een pan met dikke bodem,2 grote eetl.gehakte kervel en dragon,1 takje tijm,en de laurierblad,azijn,witte wijn,wat zout en peper.
Kook dit in tot 2/3 en laat tot lauw afkoelen.
Klop de eidooiers los en vermeng met 1 eetl water.
Voeg dit toe aan de vloeistof in de pan en klop dit met een garde op een zeer laag vuur.
Snijd de boter in blokjes en voeg de stukjes onder voortdurend kloppen toe,totdat het mengsel dikvloeibaar begint te worden.
Maak op smaak af,voeg eventueel de cayennepeper toe en de citroensap.
Meng er 1 eetl.gehakte kervel en 1 eetl gehakte dragon door.
Houd warm au bain marie tot serveren.
Kom niet in de verleiding de saus op te warmen want deze gaat onmiddelijk schiften.





Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pams-sauzen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top