1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Kottbullar

Kottbullar

  • Scandinavisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-2001

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels boter
70 gram ui, fijngehakt
1 grote gekookte aardappel>br>
40 gram droog broodkruim500 gram runder-of halfom gehakt5 eetlepels slagroom1 ei1 eetlepel peterselie4 sjalotjes (een ringetje per balletje)2 eetlepels olie2 eetlepels bloem10 eetlepels slagroom2 dl. melk1 theelepel mierikswortel-pasta1 eetlepel geknipte bieslook peper-zout



Zweeds populair bijgerecht, waarvan elke zweedse moeder altijd voorraden in de diepvries heeft!!!!!!!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt in een kleine braadpan 1 eetlepel boter. Bak hierinde uien tot ze glazig zijn maar niet bruin. Doe in eengrote kom: uien, geprakte aardappel. broodkruim of paneermeel,gehakt, slagroom, ei, peterselie, peper, zout. Kneeddeze massa zorgvuldig door elkaar totdat alle ingredrien-ten goed vermengd zijn. Maak kleine balletjes van onge-veer 3 cm. doorsnee. Maak de chalotten schoon en snijdze in ringetjes. Druk in elk balletje een sjalotringetje.Smelt de overige 2 eetlepels boter tezamen met de oliein een pan. Braad hierin de balletjes aan alle kantendoor voortdurend aan de pan te schudden. In onge-veer 10 minuten zijn de balletjes mooi bruin en



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mamadesajo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mamadesajo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top