1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kalkoen
  5. gebraden kalkoen

gebraden kalkoen

Door: flame21

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-12-2001

Ingrediënten 8 personen



1 kalkoen ca. 4 kg
kruiden
100 gr zachte boter
peper/zout
200 gr vetspek


Verder heb je nodig




Traditioneel kerst gerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding


Kruid de kalkoen van binnen en van buiten smelt de boter en bestrijk daar de kalkoen mee leg op de bovenkant van de kalkoen de reepjes vet spek en dek de kalkoen af met aluminiumfolie

Bereidingswijze


verwarm de over voor op 225gr. en zet de kalkoen bedekt met alu.folie 30 min. in het midden van de oven bedruip de kalkoen regelmatig met het kalkoen vochtBreng de oventemperatuur terug tot 175 gr. en laat de kalkoen nog 2,5 uur in de oven staanna ongeveer 1,5 uur de folie verwijderen zodat de kalkoen een mooi bruin korstje krijgControleer of de kalkoen gaar is door tussen de poten te prikken als het vocht helder is ,is hij gaar is het nog rozig moet hij nog wat langer in de oven Haal de kalkoen uit de oven en laat hem afgedekt nog 30 min. staan

Serveertip

Serveer met cranberriesaus aard. puree en
verschillende soorten groenten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flame21
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top