1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Garnalen
  5. Crostini met tomaat en garnalen

Crostini met tomaat en garnalen

Door: kerst_pasen_pinkster

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-12-2001

Ingrediënten 2 personen


- 1 trostomaat- 75 g roze garnalen- 1 eetlepel fijngehakte basilicum- zout- hot peppersauce- half voorgebakken stokbrood- 1 teen knoflook- 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge- versgemalen vierkleuren peper



Recept uit het eerste kerstmenu van Vrouw Online.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep in een kom de tomaatblokjes met de garnalen en basilicum door elkaar. Voeg zout en enkele druppels hot peppersauce toe. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en rooster ze op een voorverwarmde grillplaat of op een bakplaat onder een voorverwarmde grill in enkele minuten goudbruin. Wrijf de sneetjes direct van de grill in met een doorgesneden teen knoflook en sprenkel er olijfolie over. Verdeel het tomaten-garnalenmengsel over de crostini en maal er royaal peper boven.

Bereidingswijze

Wijnadvies:Een frisse rose zoals bijvoorbeeld van de cabernetdruif gemaakt uit de Loire.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top