Roel's paella

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-12-2001

Een lekkere paella die je kan varieren met allerlei soorten vis en schelpdieren.
Het valt ook goed in de smaak bij mijn kleine kinderen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
een citroen (eco of goed geboend),
een ui (rode),
twee tomaten ,
saffraan,
verse dragon, koreander, bieslook, of wat je maar wil.
knoflook,
olijven, een paar hele en een paar fijn gesnipperd,
ingemaakte milde groene pepers (heel, of heel en een paar gesnipperd voor een pittiger smaak),
zout en peper,
olijfolie,
kippen bouillon,
een pak rissotto rijst,
vis naar keuze:
inktvis in ringen gesneden (is erg lekker en hoort er echt in),
schelpjes (een paar goed gewassen maar met schelp),
gamba's,
stevige vis stukjes zoals kibbeling,
evt mosselen (ook een paar met schelp voor het zicht).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een grote braadpan of hapjespan met deksel

Voorbereiding

Maak de vis goed schoon en snij in ringen en of stukjes.
Snipper de ui grof en snij de citroen met schil en al in partjes.
Breng en hou de bouillon in een apart pannetje aan de kook.
Ontvel de tomaten door ze even in te kruisen en in de bouillon te leggen en te pellen
en snij ze in grove stukken.

Bereidingswijze

Doe flink wat olijfolie in een braadpan of grote hapjespan waar een deksel bij hoort.
Fruit de ui en gesnipperde knoflook en doe de hele pepers en de citroen en de tomaten erbij.
Dan de inktvis en andere vis die iets langer nodig heeft om te garen.
Even fruiten met de kruiden en de olijven er ook bij (minder dan een minuut)
dan de rijst erbij en zoveel bouillon dat de rijst net onder staat.
de andere vis en de garnalen toevoegen en met deksel en af en toe langzaam roeren
(de vis mag niet stuk gaan) gaar en droog koken,
terwijl je steeds boullion toevoegt als de rijst te droog wordt.
Duurt ongeveer 20 minuten, dus er rekening mee houden dat de vis dan ook gaar moet zijn.
De meeste soorten vis kun je er van het begin al bij doen.
Een deel van de bouillon kun je vervangen door droge witte wijn
(die je er ook bij kunt drinken natuurlijk) een (niet te zoete) rose is er ook lekker bij.

Serveertip

Gewoon de pan op tafel, wijntje erbij, en eten maar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten