Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. gemengde vleesfondue

gemengde vleesfondue

Door: kuyerelfrink

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2001

Ingrediënten 4 personen


2 verse maiskolven
1 rode paprika
250 gr. courgette
250 gr. shiitakes of eekhoortjesbrood.
600 gr. gemengd vlees{naar smaak rund, kalfs, lams, varkensvlees,-
gevogelte of orgaanvlees als lever.
200 gr. knakworst.
vet of olie om in te bakken.


Verder heb je nodig


Fonduepan


Feestelijk

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de maiskolfjes schoon en was ze.
Laat ze in ruim kokend water met wat zout op een middelhoog vuur
ca. 15 min. zachtjes koken.
Neem ze uit de pan en snijd ze in stukken van ca. 3 cm. breed.
Snijd de schoongemaakte en gewassen paprika en courgette in stukjes.
Wrijf de paddenstoelen schoon met een vochtig doekje of was ze kort.
Deb het vlees droog en snijd het in blokjes.
Snijd de worstjes in stukjes.
Verdeel alle ingredienten over een of meerdere schalen.
verhit het vet of loie op het vuur en zet het op een aangestoken rechaud.

Bereidingswijze

Aan tafel worden ingredienten aan de fonduevorken geprikt en in het hete
vet knapperig gebakken.

Serveertip

Passende bijgerechten zijn.

Stokbrood met kruidenboter,zoetzure groenten,gemengde salade
koolsalade,of aardappel-komkommersalade en verschillende sausjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top