1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Brugse peren

Brugse peren

  • Belgisch, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2001

Ingrediënten 4 personen


4 rijpe peren met steeltjes, 2 eetlepels citroensap, 80 gr. suiker, 1 vanillestokje, 2 eetlepels amandellikeur, 125 ml. slagroom, 75 gr. pure chocolade, 2 eetlepels boter.Najaarsnagerecht. Peren met een amandel-chocoladesaus. Wie lijnt moet dit alleen maar lezen en verder vergeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Peren schillen, steeltjes er aan laten zitten en direkt bestrijken met citroensap. Aan de onderkant een dun plakje van de peren afsnijden zodat ze blijven staan. Peren rechtop in een pannetje zetten met het open gesneden vanillestokje en de suiker. Zoveel kokend water toevoegen dat de steeltjes nog net boven water staan. Het geheel langzaam aan de kook brengen in in ongeveer 15 min. zachtjes gaar koken. Peren uit het vocht halen en laten afkoelen. Het vocht inkoken tot een bijna stroperige massa. Het vanillestokje uit de stroop halen uitschrapen en de stroop verder laten afkoelen.
De stroop au bain marie verwarmen en er de slagroom, boter, likeur en stukjes choclade door roeren tot een gladde saus ontstaat. de peren serveren op 4 schaaltjes met de dan nog warme chocolade saus.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaius


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaius
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top