1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gentse peren

Gentse peren

  • Belgisch, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2001

Ingrediënten 4 personen


4 stoofperen, 1 kaneelstokje, 2 kruidnagels, 3 dl. rode port, 250 gr. creme fraiche, 250 gr. amandelspijs.



Een winters nagerecht, combinatie van stoofpeertjes, amandelspijs, creme fraiche met een portsausje. Niets voor lijners.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Peren schillen, steeltjes er aan laten zitten, met de port, het kaneelstokje en de kruidnagels in een niet te groot pannetje zachtjes mooi rood koken. Peertjes uit het pannetje halen en het vocht inkoken tot een stroperige massa. Creme fraiche en amandelspijs goed mengen en verdelen over 4 platte schaaltjes. Onder de hete grill het creme fraiche mengsel laten kleuren. Op elk schaaltje een peertje zetten en er wat van het vocht over gieten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaius


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaius
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top